Dezvoltare personala

#femeia-mama # femeia-mister # femeia-business #femei moderne

4 “roluri” ale femeilor moderne. Tu ce tip de femeie esti?

Portretul etern al femeii dorite de catre un barbat este alcatuit din 4 tipuri de caractere, considera psihologul Lenke Iuhos. Mai mult decat atat, aceste categoriile arata mai degraba modul in care se vad femeile, fiecare femeie poate adopta in decursul vietii toate dimensiunile, insa intotdeauna exista o dimensiune dominanta.

Iata care sunt cele patru dimensiuni ale femeii moderne, in acceptiunea psihologului roman Lenke Iuhos.

1. Femeia-business

Femeia-business (echivalentul femeii amazon) este una spectaculoasa și dinamica. in acelasi timp, femeia amazon este inteligenta, responsabila pentru ea și pentru lume si foarte mandra de independența ei. “Femeia moderna a dezvoltat o mentalitate deschisa și a invațat cum sa stabileasca și sa-si obiectivele. Este puternica, talentata, eficienta, capabila sa susțina pe alții. Este mandra de munca sa abundenta, poate lucra toata ziua, dar seara poate fi super-femeie. Are tot timpul solutii la problemele vietii, pentru ea problema nu are o nuanta negativa, ci este intotdeauna o provocare spre reusita. E femeia cu energie, care radiaza, deoarece iti cunoaste potentialul si limitele. Lipsurile si le ascunde cu inteligenta, vazandu-le ca teluri care vor fi atinse in timp scurt. Forteaza viata, demonstrand o ambitie continua este femeia moderna  care sta in picioare chiar daca ii e greu. Femeia-business este atragatoare pentru acel barbat pentru care femeia este o provocare, deoarece la randul lui are o stima de sine ridicata. Sunt barbati care nu doresc sa fie nici macar in preajma acestei tipologii de femei, deoarece ies la suprafata slabiciunile si neimplinirile sale”, explica psihologul Lenke Iuhos.

2. Femeia-mama

Rolul mamei in fiecare femeie este unul instinctiv, aceasta dimensiune nu se refera doar la raportul mama-copil, ci la dimensiunea feminina din fiecare mama, careia stie cum ii sa acorde atentie. Aceasta dimensiune a portretului unei femeie nuanteaza atentia si iubirea neconditionata fata de partenerul de viata si reprezinta apogeul evolutiei spirituale pentru orice femeie. Femeia-mama este obiectivul final al unei fetite care se joaca si exerseaza cu papusile rolul de mamica si aceasta dimensiune poate fi educata inca de la varsta frageda. Femeia-mama lupta pentru familia ei precum o leoaica incearca sa isi protejeze puii de pericole. Este mereu ingrijorata, sentimentala, dornica sa rezolve orice problema care afecteaza echilibrul familiei si reuseste sa transfere puterea sa asupra partenerului de viata”, mentioneaza psihologul Lenke Iuhos

3. Femeia-mister

Femeia-mister  este femeia barbatului. Aceasta femeie stie sa-si cunoasca partenerul si ea se considera o opera de arta. Este informata despre asteptarile barbatului, doreste sa corespunda idealului feminin imaginat de partenerul ei. Aspectul fizic este pus la vedere. Aparitia ei necesita mari sacrificii, deoarece majoritatea timpului este axata pe mai bine, pe noutati in materie de vestimentatie si  intretinere personala. Poarta foarte usor masti emotionale, comportamentale, prin care isi ascunde propria identitate, ea fiind extrem constienta de rolul duplicitar pe care il joaca. “Femeia mister este o enigma pentru partener: talentata, senzuala, femeia dorita si totusi nu se lasa usor descoperita, este ca un fluture care se lasa remarcata si dorita pentru a fi cunoscuta. Construieste egoul masculin, il face mandru de prezenta ei. Aceasta categorie de femeie arata foarte bine, se imbraca atragator, chiar are un auto-stil bine dezvoltat. Cu drag merge in localuri pentru a fi  vazuta. Are un stil verbal manipulativ, chiar acceptat de barbatii, care simt nevoia de cucerire”, declara psihologul Lenke Iuhos.

4. Femeia-profunda

Femeia-profunda are nevoie de timp pentru ea, sa se simte in largul ei. Ea cauta frumusetea reala  si doreste sa traiasca viata in profunzime. Zilnic este motivata de spiritualitate. Foarte usor accepta provocari, chiar daca stie ca nu are timp fizic, isi calculeaza programul in asa fel incat sa fie utila pentru comunitate, accepta cu drag roluri de voluntariat. “Femeia-profunda are principii prin care efectiv lupta pentru o familie model, un cerc de prieteni conectati la dezvoltare proprie. Femeile in care predomina aceasta dimensiune doresc o societate corecta. Femeia profunda are gust, are simtul esteticii, in orice gaseste acel ceva frumos, de valoare. Este interesata de arta chiar daca la un nivel de amator. Au un simt vestimentar fin, sunt bune gospodine, muncesc mult ca sa aiba un camin curat cum doar ele stiu ca e bine. Barbatul apreciaza aceasta latura profunda a femeii, e creatoare pentru el.  Cand aceasta latura feminina se imbina si cu femeia dorita, ea devine atractia partenerului”, este de parere psihologul Lenke Iuhos.

O femeie complexa intelege cum si cand sa utilizeze cele 4 dimensiuni

in opinia specialistului, fiecare femeie poate fi toate cele patru portrete ale femeii, dar nu in proporții egale. O femeie cu adevarat ... feminina poate folosi cele patru laturi cu intelepciune pentru ca știe cand, cu cine, care parte a imaginii ei este plasata in prim-plan. “Aceasta diversitate a existenței este caracteristica esențiala a femeii. Este ca luna care se schimba constant, dar benefic pentru ea si pentru cei din jur. Astfel, femeia este mereu o prezenta vie in viata oricarei persoane, este capabila sa se foloseasca de harurile primite, se integreaza perfect in viata. Femeia poate fi si se poate descoperi caci este versatila, ca un diamant. intelepciunea feminina consta in puterea de a-si lumina calitatile in cele patru dimensiuni prin care ea este functionala: femeie de societate, femeie mama, femeia barbatului, femeia activa”, conchide psihologul Lenke Iuhos.

Sursa foto: returnofkings.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dezvoltare-personala

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: A sti sa fii cu tine insuti

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare