Dezvoltare personala

#rezolutii 2017 #revelion #an nou

3 lucruri pe care trebuie sa le faci ACUM pentru ca 2017 sa fie un an perfect

Am revenit la serviciu deja dupa concediul de Sarbatori, scolile au reinceput si ele dupa vacanta prelungita, astfel ca e momentul sa ne mobilizam fizic si moral pentru a face din 2017 cel mai bun an de pana acum. Depinde doar de noi daca toate dorintele noastre vor prinde contur.

 

Pentru a fi siguri ca, la finele lui 2017, vom trage linie si vom constata ca tot ceea ce ne-am propus am reusit, trebuie sa ne stabilim de pe acum obiective concrete. E important sa actionam concret de acum incolo.

Iata 3 lucruri esentiale pe care trebuie sa le faci daca vrei ca acest an sa fie perfect:

1. Scrie-ti toate obiectivele numerotandu-le 

Prioritizarea este cheia in orice proiect de amploare. Iar fiecare nou an in sine poate fi considerat un proiect care, la final, trebuie sa ofere rezultatele scontate. Daca ar fi sa intrebi oamenii ce isi doresc mai mult si mai mult sa faca in noul an, 9 din 10 iti vor spune ca vor sa slabeasca. O dieta sanatoasa este o idee excelenta, dar totusi cum cuantifici pierderea in greutate? Cel mai simplu este sa iti stabilesti obictive pe termen scurt. Spre exemplu, pana la 1 martie iti propui sa dai jos 3 kilograme, apoi pana la 1 mai alte trei kilograme si tot asa. Fa-ti un desfasurator pe hartie, pe puncte, astfel incat sa pot urmari mai simplu atingerea obiectivelor.

2. Vorbeste mai putin si fa mai mult 

Oamenilor le place sa vorbeasca despre ceea ce vor sa faca: "Voi porni o afacere", "Am de gand sa slabesc", "Imi voi schimba stilul de viata", "Voi incepe cursuri de specializare". Cu toate acestea, se trezesc la sfarsitul anului ca n-au facut mai nimic din toate astea.

Daca acest lucru iti suna cunoscut, e timpul sa treci la treaba. In loc sa le vorbesti tuturor despre planurile tale grandioase, ia-ti cateva zile in care sa iti pui in ordine gandurile si sa iti faci un plan concret. Dupa ce ti-ai stabilit liniile directoare, ia masuri. Inscrie-te la cursuri, alege-ti tema pentru lucrarea de master, infiinteaza firma care va gestiona afacerea, inscrie-te la o sala de sport.

3. Fa ceva ce iti insufla buna dispozitie 

Trezit, dus, imbracat, serviciu, cumparaturi, tv, pat. Nu-i asa ca-ti suna cunoscut ritmul acesta de zi cu zi? Adica, mai nimic incitant. De aceea, este important ca atunci cand te trezesti sa faci ceva ce iti confera buna dispozitie pentru intreaga zi. Sa asculti, spre exemplu, muzica preferata. Sau citeste un capitol dintr-o carte ori iesi la alergat sau mergi pentru jumatate de ora la cea mai apropiata sala de sport. In felul acesta, facand ceva ce iti place, zilele vor parea mai frumoase.

Cheia e la tine! Totul e sa incepi chiar acum si iti vei multumi mai tarziu!

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dezvoltare-personala

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Expertul Acasa.ro, psihologul Elena Done

Pune o intrebare