Relatii

#fostul #cel mai bun prieten #fosta #relatie #minciuna

E bine sa ramai prieten/a cu fosta/ul? Argumente pro si contra

Pentru unii oameni, sa pastreze legatura cu fostul partener de viata este foarte usor, pentru altii, in schimb, este inadmisibil, mai ales daca respectiva persoana le-a frant inima. Totusi, cum fac cei care reusesc sa ramana in bune relatii cu fostul/a?

De regula, reluarea legaturii, de aceasta data in limitele unei prietenii platonice, se face dupa o anumita perioada dupa despartire. Chiar si asa, exista o alta problema. Noul partener s-ar putea sa nu fie neaparat de acord cu intretinerea acestei relatii. Si pe buna dreptate, pentru ca nu oricine se simte confortabil sa aiba prin preajma o persoana cu care tu ai avut o legatura intima puternica.

Cantareste bine lucrurile si daca poti ramane in relatii bune cu respectiva persoana nu ai de ce sa nu o faci. Iata cateva argumente pro si contra ca sa iti dai seama daca in cazul tau merita sau nu sa pastrezi prietenia cu fostul/a.

1. Iti poate deveni cel mai bun confident

Daca relatia voastra a durat destul de mult, cu siguranta aveti atat de multe lucruri in comun incat e greu sa puneti capat brusc si definitiv unei relatii care a avut atat de multe parti bune. Va cunoasteti foarte bine unul pe celalalt, va stiti punctele tari si cele slabe, asa ca asta va uneste in continuare, chiar daca nici sentimental si nici fizic nu va mai leaga nimic.

Cu fostul partener poti discuta despre actuala relatie sincer si deschis si poti primi chiar sfaturi pertinente pentru ca te cunoaste foarte bine.

2. Te amagesti

Un risc urias in cazul in care inca mai nutresti unele sentimente fata de el/ea este ca, pastrand legatura, sa te amagesti ca, la un moment dat, relatia voastra va fi din nou ce a fost. Vei trai cu speranta ca lucrurile se vor remedia intre voi, lucru care e posibil sa nu se intample niciodata.

 Mai multe argumente pro si contra poti gasi aici!

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: A sti sa fii cu tine insuti

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare