Cresterea copilului

#parinti #copii # activitati in familie

Activitati de familie distractive care nu iti fac gaura in buget

De cele mai multe ori, timpul petrecut in familie se reduce la cele cateva ore pe seara, atunci cand vii obosit de la serviciu si la alte cateva ore pe care le aloci copiilor in weekend. Iar atunci trebuie sa faci fata diverselor tentatii care iti pot goli buzunarele. Exista insa foarte multe activitati distractive pe care le poti face impreuna cu cei mici, cu un buget redus.

Deveniti arheologi

Aceasta activitate nu inseamna ca trebuie sa porniti in cautarea comorilor prin cine stie ce padure, desi cel mic s-ar bucura nespus daca ati face asta. Exista o metoda mult mai simpla prin care sa ii insufli aceasta pasiune si care nu te costa nimic.

Asaza cateva dintre jucariile preferate de mici dimensiuni intr-o tava pentru cuburi de gheata. Adauga apa si pune recipientul in congelator. Ofera-i comorile arctice micului tau explorator si ajuta-l sa le descopere.


Realizati arta comestibila

Intr-o seara racoroasa, cand aveti chef sa stati in casa, renunta la clasicul televizor in favoarea unuia sau a mai multor delicii culinare. Cheama-l in bucatarie si roaga-l sa te ajute la prepararea unui sandwich in forma de monstru sau a unor prajituri colorate delicioase. Pe internet gasesti o multime de idei in acest sens.


Mergeti la cules de fructe

Toamna este sezonul fructelor, prin urmare ce poate fi mai frumos, mai sanatos si mai relaxant pentru intreaga familie decat sa mearga la culesul merelor, perelor, strugurilor sau prunelor?

Daca nu are bunici la tara, cu siguranta vei gasi o ruda sau un prieten care are. Dati o fuga la aer curat si bucurati-va de natura!


Transformati-va in geologi

Nu astepta sa faca la scoala acest proiect interesant, mai ales ca iti este la indemana si nu te costa aproape nimic. Distrati-va impreuna in timp ce urmariti cum erupe vulcanul creat de voi.

Cum sa faceti un vulcan? Simplu. Ai nevoie de un mic borcan in care sa adaugi o lingura de bicarbonat de sodiu. Apoi presara putin colorant alimentar rosu pentru a crea impresia de lava si adauga putin otet. In acest moment, vulcanul vostru artificial se va trezi la viata!

sursa foto: sheknows.com

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului