Craciun in familie

#alegere jucarii copii #alegere jucarii #sanatate copii #jucarii periculoase #jucarii

Cum sa alegi jucariile care nu pun in pericol sanatatea copiilor

Goana dupa cadourile pe care sa le asezi in sacul Mosului e in toi. Oferta este extrem de variata si pentru buzunarele tuturor. Dar pentru ca tii la copilul tau, iata cateva sfaturi extrem de utile de care sa tii cont cand alegi jucariile, tocmai pentru a nu-i pune celui mic sanatatea in pericol.

Tine cont de calitate

Din dorinta de a-i oferi ceva copilului de Craciun, unii parinti aleg pretul, in detrimentul calitatii. Nu spune nimeni ca o jucarie scumpa nu poate fi periculoasa, dar riscul ca una ieftina sa fie facuta cu mai putin simt de raspundere este mare. Spre exemplu, poti gasi pe piata pistol cu bile din cauciuc la numai 10-20 de lei, dar riscul de a ajunge cu copilul la spital dupa ce s-a jucat cu o astfel de arma e urias si nu merita.

Atentie la componente

Uita-te la o jucarie daca este asamblata din piese mici, care pot fi aspirate sau inghitite. Copiii au tendinta sa bage in gura sau in nas bilute, magneti, rotite, iar riscul sa se sufoce este urias.

Nu trece cu vederea nici jucariile din plus cu puf. Si acestea, odata intrate in nas, il pot sufoca pe copil sau pot ajunge pe caile raspiratorii provocand probleme grave, crescand riscul infectiilor.

Atentie la zgomotul pe care il provoaca

O serie de jucarii aflate in prezent pe piata produc un zgomot atat de mare incat pot afecta auzul celui mic, mult mai sensibil la astfel de sunete puternice. Expertii au stabilit ca jucariile care au peste 85 de decibeli pot provoca pierderea auzului, daca sunt utilizate frecvent.

Atentie la jucariile toxice

Citeste cu atentie eticheta producatorului si in niciun caz nu cumpara nicio jucarie care nu are detaliate materialele din care este produsa. Spre exemplu, vopseaua de pe unele jucarii contine plumb, un compus otravitor care poate ataca grav organismul.

De asemenea, intrucat copiii au tendinta sa mestece unele jucarii, trebuie sa acorzi din nou o mare atentie faptului ca acestea nu trebuie sa contina ftalati, niste plastifianti toxici.

Atentie la forma jucariilor

Evita sa le cumperi copiilor jucarii sub forma de alimente, pentru ca exista riscul ca ei sa incerce sa le "guste" si sa le inghita din greseala, ceea ce e extrem de grav.

Sursa foto: wallpaperbod.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare