Craciun in familie

#traditii mos craciun #copil #craciun #traditii

5 traditii pe care copilul nu ar trebui sa le rateze pana la Craciun

Suntem in asteptarea Craciunului, iar cei mici freamata de nerabdare sa deschida cadourile care le vor fi lasate sub brad! Fructificati din plin cele cateva zile care au mai ramas pana la Craciun implicand copilul in cele mai interesante si dragute activitati si traditii de sarbatori!

1. Scrisoarea catre Mos Craciun

Scrisoarea cu lista de dorinte pentru Mos Craciun nu mai poate astepta! Suntem deja pe ultima suta de metri, iar Mosul trebuie sa aiba suficient timp pentru a confectiona jucariile si a pregati darurile. Incurajeaza-ti micutul sa o scrie acum, sa o accesorizeze si sa o impacheteze frumos, apoi sa ti-o dea tie pentru a o pune la "posta".

2. Impodobirea bradului

Impodobirea bradului trebuie sa fie intotdeauna o traditie de familie, la care toti cei dragi, de la mic, la mare, sa participe. Nu trebuie sa duci multa munca de convingere pentru a-ti ademeni copilul in aceasta activitate, intrucat este unul dintre cele mai asteptate momente ale perioadei. Incurajeaza-ti copilul sa confectioneze si cateva ornamente manual, pentru a oferi personalitate bradului.

3. Colindatul in seara de Ajun

Incepeti deja sa repetati colindele, pentru a fi temeinic pregatiti pentru seara de Ajun, cand, cu mic, cu mare, veti ciocani din usa in usa pentru a face cele mai frumoase urari de sarbatori. Nu uita sa ii cumperi sau confectionezi o sacosica in care sa adune bunatatile pe care le primeste.

4. Actele de caritate pentru copii orfani

Sa nu uitam ca, in aceasta perioada, trebuie sa fim mai buni si sa ne gandim si la cei mai putin norocosi decat noi. Insufla-i copilului spiritul generozitatii si incurajeaza-l sa faca fapte bune in aceasta perioada. Alegeti o campanie caritabila pentru copii si implicati-va trup si suflet in ea. Incurajeaza-ti micutul sa doneze jucarii vechi, sa impacheteze cadourile si mergeti impreuna la un astfel de centru, pentru a le darui. Este o lectie de viata valoroasa pe care i-o oferi copilului in perioada sarbatorilor!

5. Gatitul bunataturilor pentru masa de sarbatori

Cat de curand, se va da startul forfotei din bucatarie, a miresmelor ademenitoare de la cuptor si a prepararii dulciurilor care vor umple masa de Craciun. Este o activitate pe care merita sa o "imparti" cu copilul tau. Faceti o traditie din a gati impreuna de sarbatori!

Sursa foto: imgarcade.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare